Cursussen

Crypto Bootcamp, cryptocurrency e-learning voor iedereen

Crypto Bootcamp is een e-learning platform waar je alles kunt leren op het gebied van cryptocurrency. Op dit moment staat de markt nog in de kinderschoenen en is het een prachtige kans om nu in te stappen. Met de juiste kennis en begeleiding kan ook jij eenvoudig investeren. Onze coaches staan voor jou klaar om vragen te beantwoorden, middels onze premium cursussen of online coaching programma's. Start vandaag met Crypto Bootcamp!

 • Veel geleerd in deze cursus! Nu kan ik zelfstandig starten met investeren in cryptocurrency en weet ik waar ik op moet letten, echt top!
  George Lopez
 • Erg leerzaam! Ik weet nu genoeg om te kunnen starten met investeren, ik wist niet dat er nog zo veel is te leren over cryptocurrency, heeft mijn ogen geopend.
  Ellen van den Bos
 • Cryptocurrency is de toekomst! Door deze cursus weet ik het zeker, ik ben niet te laat om in te stappen. Bedankt!
  Ruben Bakker
 • Ik wou altijd al meer weten over de blockchain en wat het potentieel kan betekenen voor onze economie. Crypto Bootcamp legt dit heel eenvoudig uit. Ik geloof écht in de toekomst van cryptocurrency!
  Tom Johnson

Waarom kiezen voor Crypto Bootcamp


 • Leer alles over cryptocurrency, mining, handelen, blockchain en veel meer!

 • De beste cursussen en coaches

 • Word een crypto-belegger

 • Behoud je cursus progressie


 • Betaal met populaire betaalopties, zoals: iDeal, Creditcard en PayPal

 • Veel uren aan training beschikbaar

 • 1-op-1 coaching van onze experts

 • Theoretische en praktische voorbeelden

Cryptocurrency Kopen (Gratis Cursus NL)

Cryptocurrency Kopen (Gratis Cursus)

 In deze gratis verkorte versie van de Getting Started cursus, nemen we je mee in het koopproces. Wij hebben 6 stappen gedefinieerd, waarmee je snel en eenvoudig je eerste crypto-munten kunt kopen!

 

Koopproces cryptocurrency:

1: Kies een crypto-munt die je wilt kopen
2: Maak een account aan op een exchange
3: Geld deponeren
4: Cryptocurrency kopen
5: Cryptocurrency bewaren in je e-wallet
6: Monitoren van de investering

koopproces-cryptocurrency

Wat zijn Bitcoins en Altcoins?

Bitcoin is een vorm van digitale valuta. Digitaal geld dat je kunt gebruiken net als euro’s of dollars. Enkele voordelen zijn dat de transactie maar een paar minuten duurt, en de bitcoin gedecentraliseerd is. Er zijn dus geen grote banken of één centrale autoriteit die de bitcoin beheren.

Altcoins zijn alternatieven voor Bitcoin. Zoals Ethereum, Litecoin of Ripple, wellicht namen van coins die je al eens eerder hebt gehoord.

Deze coins zijn soms bovenop het bitcoin netwerk gebouwd, of hebben een eigen netwerk (oftewel Blockchain) ontwikkeld.

Altcoins zijn vaak een investering waarin je meer risico loopt, de koersen schommelen meer dan bij Bitcoins. Wat ook genoeg kansen levert om meer winsten te maken.

Hoeveel cryptocurrencies zijn er?

Er zijn op dit moment meer dan 1400 verschillende coins op de markt, ik kan me voorstellen dat dat wat overweldigend is. De bekendste is Bitcoin, maar van de andere munten weet je wellicht weinig af. Daarom begin je met het doen van onderzoek voordat je investeert. Op internet is heel veel informatie te vinden over alle coins.

Als startpunt kun je de website van Coinmarketcap gebruiken. Zij hebben een overzicht van bijna alle munten.

Een account aanmaken op een exchange

De volgende stap is om een account aan te maken op een exchange. Een exchange is niets anders dan een beurs, een platform waar je munten kunt handelen. Je kunt kopen en verkopen op basis van vraag en aanbod.

Je hebt eigenlijk twee type exchanges, een waar je direct fiat currency, dus dollars en euro’s kunt omzetten tegen een coin. Of een exchange waar je alleen Bitcoin, Ethereum of Litecoin kunt omruilen tegen een andere munt. Wat betekent dat je elders eerst bitcoin moet kopen, waarna je deze weer kunt traden.

Geld deponeren

De volgende stap is om geld of bitcoin te deponeren op de exchange.

Zoals eerder vermeld, kun je bij sommige exchanges euro’s storten en dat handelen tegen cryptocurrency. Op sommigen kun je alleen Bitcoin handelen tegen een andere currency.

Wat belangrijk is is je e-wallet address. Dit is niets meer dan een reeks van cijfers en letters. Wanneer je Bitcoin koopt, moet je dit naar deze cijfer en letter-combinatie toe sturen. Let op, als er een fout in zit, dan komt je Bitcoin nooit aan.

Het kan tussen en paar minuten tot 2-3 uur duren voordat je Bitcoin is gestort. Euro’s of andere fiat currency kan enkele werkdagen duren.

Cryptocurrency bewaren

De ene laatste stap is om je cryptocurrency te bewaren.

Het is aan te raden om je coins niet op een exchange te laten staan. Er is altijd de mogelijkheid dat je account gehackt wordt, dan ben je al je coins kwijt.  Of de mogelijkheid dat de exchange offline is, dan kun je niet inloggen en ook niet handelen, wanneer de nood hoog is.

Wat je het beste kunt doen is om je crypto’s in een eigen e-wallet te zetten, bijvoorbeeld op je computer of smartphone. Geen zorgen, want je maakt altijd een backup van deze e-wallet. De andere optie is om een hardware wallet te kopen. Een soort USB stick, waar je alles op zet.

Monitoren portfolio

Nadat je je crypto’s ergens veilig bewaard, wil je natuurlijk wel overzicht houden op:

 • Welke crypto’s je hebt
 • Hoeveel je hebt van iedere coin
 • En het belangrijkste, wat het op dit moment waard is

Delta is een eenvoudige app om hiervoor te gebruiken. Dat is een app die je kunt downloaden in de App Store. Hiermee kun je in een overzicht je gehele portfolio bijhouden.

Je kunt de huidige waarde van je portfolio zien, zowel in euro’s/dollar en bitcoin waarde. Daarnaast in procentuele veranderingen en in cijfers. De winsten en verliezen van de afgelopen 24 uur of over de gehele periode.

Je hebt ook andere alternatieve apps, zoals Blockfolio of Coinstats.

course-content

Wil je dieper ingaan op de materie?
Ga dan verder met de volledige cursus!

Ga naar de premium cursus

Cryptocurrency Getting Started (NL)

Cryptocurrency: Getting Started Cursus

Welkom bij deze premium cursus van Crypto Bootcamp. Je bevindt je nu op de cursus overzicht pagina, waaruit je kunt navigeren naar de diverse onderwerpen en lessen. Wanneer je een les hebt afgerond zal er een groen vinkje verschijnen. Zo kun je je voortgang bijhouden. Veel plezier!

 

Cryptocurrency Mining

Cryptocurrency Trading

CoursesCursussen